Boka rum
Cider och Calvadosprovning på Kiviks musteri

Ciderprovning på Kiviks Musteri

På våra ciderprovningar tar vi med dig på en spännande smakresa in i ciderns värld.

Vid en provning välkomnas du av en guide på vår vackra innergård. Sen bär det av ner till vårt vinhus där besökarna får en unik möjlighet att smaka på grundvinet direkt ur vintankarna. Där berättas det om ciderns historia, hur vi jäst cider sedan 30-talet och om hur vi framställer starkcider med den äkta och riktiga metod, som också används i de stora ciderländerna England och Frankrike.

Sedan går vi tillbaka till innergården och vidare ner i den gemytliga Ciderkällaren, med vintunnor och kandelabrar, där vi under ledning av en guide provar oss igenom de fem olika sorterna av cider som produceras på Musteriet.

Dryckerna avnjuter vi med restaurang Kärnhusets specialkomponerade tallrik med smårätter av skånska smaker. Vi avrundar provningen med att smaka Kiviks Musteris egen Calvados tillsammans med härlig chokladtryffel och kaffe.

Välkommen till en smakfull upplevelse!

 

I paketet ingår övernattning i standardrum på hotellet med frukost samt taxi t.o.r. till musteriet. Taxi avgår 18:40 från Kivikstrand och ni beräknas vara åter kl 21:15.

Datum 2021: TBD

Pris 1590 kr per person

 

Bokas via mail eller på telefon +46 (0)414 71195