Boka rum
Vandring längs stranden vid Stenshuvud

Vandring för finsmakare längs Österlens vackra kust

I detta paket har vi plockat ihop tre små, charmiga hotell med trevliga restauranger belägna på lagom gångavstånd längs Skåneleden. Längs Skånes östra kustlinje finns mycket att upptäcka. I paketet ingår tre övernattningar samt tre trerättersmenyer. Ert bagage transporteras i taxi mellan hotellen men för hemresan ansvarar ni själva för era väskors transport. Pris från 5000kr/person med del i dubbelrum. Priset är beroende av rumstyper som finns att tillgå.

Ni startar i Kivik med ankomst till det lilla familjeägda badhotellet vid strandkanten av det gamla fiskeläget. Här kan ni parkera bilen tryggt för hela vandringen eller om ni anländer med buss så är det goda förbindelser till övriga orter. Kommer ni tidigt gör ni en lagom vandring om 11 km över Brösarp böljande backar och Havängs vackra stränder före kvällsmat.

Kivik

Kivikstrands badhotell är byggt 1879 och här sover ni gott bredvid havet efter en härlig middag. När ni njutit av frukosten bär det iväg med lätta ryggsäckar söderut längs Skåneleden. Ni passerar först Stenshuvud nationalpark, där ni kanske pausar vid café Annorlunda vid parkens huvudentré eller så marscherar ni vidare genom äppelodlingsområdena i Rörum och fortsätter till vackra fiskeläget Vik. Där stannar ni och äter stärkande lunch på golfbanans restaurang. Efter lunch går leden förbi till det pittoreska fiskeläget Baskemölla och över de vackra stenformationerna vid Tobisvik för att slutligen efter 21 km nå fram till Simrishamn och det lilla hotellet nere i hamnen.

Simrishamn

En Gaffel Kort på Maritim är en utmärkt restaurang med utsikt över hamnen och flera sköna rum mot havet. Orkar ni så tar ni en kvällspromenad genom Simrishamns vindlande gränder och beundrar korsvirkesarkitekturen och segelbåtshamnen. Morgonen därefter fortsätter ni söderut förbi stenhällsristningarna i Simris och via strandängarna förbi de två hamnarna i Brantevik. Det är lagom att stanna för lunch vid Brantevik, antingen på Hylkegården eller Branteviks fisk eller Hörnan. Hoppa i och ta ett bad i hamnen efter maten om ni känner er manade annars går turen efter Skillinge vidare inåt land 2km i jordbrukslandskap innan ni når idylliska Karnelunds krog och rum med pensionatskaraktär beläget i den lilla byn Gislöv.

Gislöv

På hotell Karnelund checkar ni in och beundrar deras vackra innergård under blåregnet och njuter välkomponerad mat och dryck. Efter frukost dag 4 går ni 2 km förbi gårdarna på slätten med utsikt över Bornholmsgattet i fjärran. När ni når kustvägen hoppar ni på bussen tillbaka till Kivik eller vidare mot nya mål.

Denna vandring riktar sig till de som vill upptäcka de små personliga hotellen och njuta vällagad mat. Vandringen är av medelkaraktär och är lagom utmaning för de som slipper bära tunga ryggsäckar. Ett plus är att leden guidar förbi många av Österlens sevärdheter och unika naturområden.